Tyto tři zeleninové polévky od babičky opravdu miluje celá rodina!
-
Příprava7 min.
-
Vaření22 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 253
Polévky a zeleninové krémy by měly být součástí našeho jídelníčku, zejména v chladné sezóně. Mají vysoký obsah vody a rostlinné vlákniny, která je tělem dobře využita a zlepšuje trávení.
Tyto lehké pokrmy se doporučují konzumovat na oběd nebo večeři, protože vyživují a hydratují tělo.
Vyzkoušejte tyto recepty na 3 lahodné polévky, které se skvěle hodí na jaře.
Tyto pokrmy jsou velmi chutné, výživné a zdravé. Zapište si tyto recepty do vaší kuchařské knihy.
Žampionová polévka
- 15-20 žampionů
- 1 mrkev
- 2 cibule
- 2-3 brambory
- 2,5 l vody
- 250 g smetany
Příprava
Umyjte houby, očistěte je a poté je vařte asi hodinu. Mezitím osmažte nakrájenou cibuli a mrkev. Potom přidejte houby na plátky a orestujte. Nakonec přilijte vodu a smetanu a povařte ještě několik minut.
Zelná polévka s uzeným masem
- 300 g kysaného zelí
- 15 g slaniny
- 1 cibule
- 200 g uzeného masa
- 1 lžíce rajčatové pasty
- sůl a pepř podle chuti
Příprava
Slaninu osmažte na pánvi a přidejte cibuli. Přidejte zelí, nakrájené uzené maso, sůl, rajčata a pepř. Zalijte směs vodou a nechte vařit 30 minut. Podávejte polévku s čerstvým chlebem.
Lososová polévka
- 170 g lososa
- 500 ml vody nebo rybí polévky
- 2 lžíce zelených oliv
- 2 lžíce černých oliv
- 1 nakládaná okurka
- 1 lžička kapař
- 1 cibule
- 1 hřebíček česneku
- 1 mrkev
- 2-3 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička sušeného celeru
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý sýr a smetana podle chuti
Příprava
Nakrájejte zeleninu a vložte ji do hrnce. Opékejte po dobu 1 minuty a poté přidejte olivy, kapary, okurku, rajčatovou pastu a minutu promíchejte. Přidejte vodu nebo rybí polévku a dochuťte pepřem. Přidejte bobkový list a celer. Potom nakrájejte lososa a přidejte jej do polévky. Promíchejte. Přidejte smetanu či sýr a podávejte.
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Teď už si jen stačí vybrat 🙂
zdroj: bucatarul.eu
Leave a Review